För första gången har jag nu smakat hummer. Det var gott, men inte mycket godare än andra skaldjur.
Tittade runt lite och fick inspiration av gourmander på facebook.
Detta är vad jag lagade:
1 tinad hummer
hemlagad Dillhollandaise
5 sockerärtor
0,5 hackad röd lök
riven Parmesan
smulade crostini (i brist på ströbröd)
Pommes Anna
5 potatisar, tunt skivade
30 g smör
1 riven klyfta vitlök
0,5 tsk salt
Hollandaisen gjordes på
75 g smör
1 msk vinäger
1+0,5 msk vatten
1 äggula
mald peppar
1 msk fint hackad gul lök.
1 msk dill
1 msk persilja
Sås
Smält smöret i liten tillbringare i micron.
Enklast är att använda stavmixer.
Häll först i äggulan, mixa, låt sedan det smälta smöret strila försiktig ner i kastrulle samtidigt som man mixar.
När jag blandar i örterna så mixar jag inte längre. Smaka av med salt

Hummer
Dela hummern på längden, hacka köttet (pilla bort bajset), och rengör skrovet. Jag tog ur klorna också.
Blanda med hackad rödlök, sockerärtor och sås.
Fyll i skalet. Toppa med riven Parmesan blandat med ströbröd.
7 minuter (typ) i 250 grader.

Potatisen
Skär den skalade potatisen så tunt det bara går. Lägg lager på lager i ugnsfast form. Pensla med vitlökssmör mellan varven.
Toppa med parmesan och ströbrödsblandning.
cirka 20 minuter i 250 grader.
(När potatisen började bli lätt gyllene ställde jag in hummern)

Pressa en citron över hummern, serverade med ruccola och en tillbringare härligt iskall fläderdryck.

Tittade runt lite och fick inspiration av gourmander på facebook.
Detta är vad jag lagade:
1 tinad hummer
hemlagad Dillhollandaise
5 sockerärtor
0,5 hackad röd lök
riven Parmesan
smulade crostini (i brist på ströbröd)
Pommes Anna
5 potatisar, tunt skivade
30 g smör
1 riven klyfta vitlök
0,5 tsk salt
Hollandaisen gjordes på
75 g smör
1 msk vinäger
1+0,5 msk vatten
1 äggula
mald peppar
1 msk fint hackad gul lök.
1 msk dill
1 msk persilja
Sås
Koka upp vinäger, vatten och peppar och låt nästan koka bort. Fyll på med en halv matsked vatten.
Ställ kastrullen i vattenbad. Smält smöret i liten tillbringare i micron.
Enklast är att använda stavmixer.
Häll först i äggulan, mixa, låt sedan det smälta smöret strila försiktig ner i kastrulle samtidigt som man mixar.
När jag blandar i örterna så mixar jag inte längre. Smaka av med salt

Hummer
Dela hummern på längden, hacka köttet (pilla bort bajset), och rengör skrovet. Jag tog ur klorna också.
Blanda med hackad rödlök, sockerärtor och sås.
Fyll i skalet. Toppa med riven Parmesan blandat med ströbröd.
7 minuter (typ) i 250 grader.

Potatisen
Skär den skalade potatisen så tunt det bara går. Lägg lager på lager i ugnsfast form. Pensla med vitlökssmör mellan varven.
Toppa med parmesan och ströbrödsblandning.
cirka 20 minuter i 250 grader.
(När potatisen började bli lätt gyllene ställde jag in hummern)

Pressa en citron över hummern, serverade med ruccola och en tillbringare härligt iskall fläderdryck.

Kommentera