Matbloggstoppen
Pizzadeg

0,5 paket torrjäst
1 tsk salt
2 msk olivolja
4 dl filmjölk blandat med vatten, 45 grader
vetemjöl, funkar med fullkorn också.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Häll på vätskan, knpda ihop till en smidig deg. Täck över och låt jäsa ett par timmar. Funkar över natten i kylen också.

Topping

1 gul lök
1 klyfta vitlök, eller 2 om de är små
Spenat, färsk eller hackad fryst
Olivolja
Muskotnöt

3 tomater
1 handfull svarta oliver

fetaost
mozarella
prästost

Hacka löken och riv vitlöken. Stek långsamt i olivolja. Tina spenaten och krama ur den. Blanda ner.
Riv lite muskot, var försiktig den är stark i smaken, inte het men mycket smak. Jag hade fetaostkrydda, men det borde gå lika bra med oregano.

Kavla ut degen på en plåt. Sprid toppingen över. Fördela tomatskivor och oliver över spenatblandningen.
Osten river jag och blandar ihop och sprider ut överst. Toppa med lite oregano.

250 grader i 12-15 minuter.
Matbloggstoppen