Matbloggstoppen
Idag blir det Lasagne. Min storebror tittar förbi på väg till sin familj i Kenya.

Nu står köttfärssåsen och puttrar, jag gillar när den kokar länge.

1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, rivna
400 g blandfärs (blev det idag, blir olika)
1 morot, riven
3 färska champinjoner hackade
olivolja
1 skvätt matlagningsvin, vitt
salt, peppar
oregano, basilika, paprikapulver
liten skvätt kalvfond
1 burk krossade tomater
2 hackade färska tomater
persilja
stänk tabasco
nypa socker

Fräs lök, vitlök och köttfärs. Häll i resten, låt puttra på svag värme så länge du har tid.
Jag brukar kräma på mer med kryddningen i lasagne, eftersom det späds med bechamelsåsen.
Det är svårt att säga exakt mängd kryddor, det är ju en smaksak... Ha ha ha, kul... not.

Nu blir det Tiger Woods en timme, sen ska jag göra bechamelsås, och lägga ihop allt.

Tillagt dagen efter

Mja Camilla, Bechamelsåsen brände som vanligt fast lite, men inte så farligt.
Jag gjorde den på:
0,5 dl idealmjöl
2,5 dl kaffegrädde (mitt val efter op, för att få magrare men ändå gräddsmak)
7 dl mjölk
3 dl riven ost
lite riven muskot, salt och peppar.

Jag hade slut margarin, så jag redde grädden direkt, vilket funkar när man har idealmjöl.
Konstant vispande medan den tjocknar, späder eftersom med mjölk, och sist den rivna osten.
Såsen ska inte vara så tjock, utan som filmjölk ungefär, kanske lite tjockare.

När jag lägger ihop, så börjar jag med ett lager ostssås, sen lasageneplattor, sedan varvas köttfärssås, bechamel och plattor i 4-5 lager. Avsluta med bechamelsås och riven ost.
Den ska vara i ugnen, 175 grader i 35-40 minuter.

Det blev en trevlig kväll med Gunnar och lite tv-spelande. :-)
Matbloggstoppen