Matbloggstoppen
Idag blev det en upphottad variant på falukorv. Falukorven ska inte föraktas, jag älskar den, i olika utföranden.


2 portioner (stora)

Ingredienser:

1/3 dels ring falukorv
1 morot
1 gul lök
2 msk olivolja
1 tsk spiskummin
några stänk tabasco
salt & peppar

200-250 gr pasta
(torr)

3 msk turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
lite salt och peppar



Sätt på vatten till pastan. Salta ordentligt.

Skär korven i stavar, och löken i tunna klyftor.
Skär långa strimlor av moroten med potatisskalare.



Värm stekpannan och häll i olja. Fräs spiskummin och tabasco för att få upp smaken på spiskumminen.
Lägg i korv, lök och morot och låt steka medan du gör yoghurtsåsen.

Riv vitlöken och blanda med yoghurt, smaka av med salt och peppar.



När pastan är klar är maten klar. :-)



Matbloggstoppen