Matbloggstoppen
För första gången har jag nu smakat hummer. Det var gott, men inte mycket godare än andra skaldjur.

Tittade runt lite och fick inspiration av gourmander  på facebook.

Detta är vad jag lagade:

1 tinad hummer
hemlagad Dillhollandaise
5 sockerärtor
0,5 hackad röd lök
riven Parmesan
smulade crostini (i brist på ströbröd)

Pommes Anna

5 potatisar, tunt skivade
30 g smör
1 riven klyfta vitlök
0,5 tsk salt

Hollandaisen gjordes på

75 g smör
1 msk vinäger
1+0,5 msk vatten
1 äggula
mald peppar
1 msk fint hackad gul lök.
1 msk dill
1 msk persilja

Sås

Koka upp vinäger, vatten och peppar och låt nästan koka bort. Fyll på med en halv matsked vatten.
Ställ kastrullen i vattenbad.
Smält smöret i liten tillbringare i micron.
Enklast är att använda stavmixer.
Häll först i äggulan, mixa, låt sedan det smälta smöret strila försiktig ner i kastrulle samtidigt som man mixar.
När jag blandar i örterna så mixar jag inte längre. Smaka av med salt



Hummer

Dela hummern på längden, hacka köttet (pilla bort bajset), och rengör skrovet. Jag tog ur klorna också.
Blanda med hackad rödlök, sockerärtor och sås.
Fyll i skalet. Toppa med riven Parmesan blandat med ströbröd.

7 minuter (typ) i 250 grader.



Potatisen

Skär den skalade potatisen så tunt det bara går. Lägg lager på lager i ugnsfast form. Pensla med vitlökssmör mellan varven.
Toppa med parmesan och ströbrödsblandning.
cirka 20 minuter i 250 grader.
(När potatisen började bli lätt gyllene ställde jag in hummern)



Pressa en citron över hummern, serverade med ruccola och en tillbringare härligt iskall fläderdryck.



Matbloggstoppen