Matbloggstoppen
Ett av mina bästa experiment. Dumt att jag inte skrev ner det i går, jag hoppas jag minns alla ingredienser så jag kan göra om det.

Ingredienser:

5 champinjoner
1 liten gul lök
3 cm röd chilifrukt
0,5 gram saffran
1 msk smör
1 msk olivolja

1 msk idealmjöl/maizena


2 msk hummerfond
1,5 dl vitt vin
1 dl grädde

1 dl parmesan
2 dl räkor
10 cm purjolök.


1 kvart lime till servering


Servera med valfri pasta



Finhacka lök, chili och champinjoner.
Hetta upp fettet och stek lök och champinjoner med saffran och lite salt.
Häll i lite av vinet och red av med mjölet. Häll i resten av vätskan och låt såsen reda sig, småputtra ett par minuter.

När pastan nästan är klar lägger man i räkor, riven parmesan och finhackad purjo. De ska inte koka, utan bara värmas upp. Räkorna blir hårda och tråkiga om de kokas för länge, och purjon ger en bra krispig konsistens.



Servera med en kvarts lime som man pressar över tallriken.

Riktigt gott blev det!!



Matbloggstoppen