Matbloggstoppen
Hade tänkt göra bakad potatis med räkröra gjord på överbliven bearnaisesås, men Ica hade ingen bakpotatis, och inga stora nog att baka.
Då lyxade vi till det med en förrätt så här på tu man hand en lördagkväll.
Allt låter så mycket bättre så här i skrift, ha ha.
 
Nå väl:
 
En handfull räkor per portion. Välj mellan inlagda på burk,frysta med eller utan skal, eller finräkor. Resultatet beror ju väldigt mycket på vilka räkor man väljer, och det är ju en fråga om ekonomi och tid.
Jag brukar tycka att skalade frysta räkor är väldigt smaklösa, men hade köpt Icas stora skalade, och de var faktiskt helt ok.
 
Alltså räkor; Låt marinera i lite pressad lime eller citron. Stressa inte tinandet, det är inte värt det. Krama ur vätskan.
 
Till detta skar jag rödlök, avokado och blandade i med räkorna tillsammans med hackad dill.
Serverat med bearnaisen och en klyfta lime både såg och smakade det lyxigt.
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej
Matbloggstoppen