Idag blev det en upphottad variant på falukorv. Falukorven ska inte föraktas, jag älskar den, i olika utföranden.
2 portioner (stora)
Ingredienser:
1/3 dels ring falukorv
1 morot
1 gul lök
2 msk olivolja
1 tsk spiskummin
några stänk tabasco
salt & peppar
200-250 gr pasta (torr)
3 msk turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
lite salt och peppar
Sätt på vatten till pastan. Salta ordentligt.
Skär korven i stavar, och löken i tunna klyftor.
Skär långa strimlor av moroten med potatisskalare.

Värm stekpannan och häll i olja. Fräs spiskummin och tabasco för att få upp smaken på spiskumminen.
Lägg i korv, lök och morot och låt steka medan du gör yoghurtsåsen.
Riv vitlöken och blanda med yoghurt, smaka av med salt och peppar.

När pastan är klar är maten klar. :-)

2 portioner (stora)
Ingredienser:
1/3 dels ring falukorv
1 morot
1 gul lök
2 msk olivolja
1 tsk spiskummin
några stänk tabasco
salt & peppar
200-250 gr pasta (torr)
3 msk turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
lite salt och peppar
Sätt på vatten till pastan. Salta ordentligt.
Skär korven i stavar, och löken i tunna klyftor.
Skär långa strimlor av moroten med potatisskalare.

Värm stekpannan och häll i olja. Fräs spiskummin och tabasco för att få upp smaken på spiskumminen.
Lägg i korv, lök och morot och låt steka medan du gör yoghurtsåsen.
Riv vitlöken och blanda med yoghurt, smaka av med salt och peppar.

När pastan är klar är maten klar. :-)

Kommentera