Matbloggstoppen
Den här curryn blev smarrig, till och med Tord som inte gillar linser tyckte om den.

Linscurry
3 dl gröna linser, blötlagda och kokade mjuka
250 g färsk bladspenat
1 grön chilipeppar, finhackad
1,5 tsk salt
1 tsk gurkmeja
4 dl vatten
1 dl matolja, knappt
2 klyftor vitlök, finhackade
1 msk garam masala
3 potatisar, skivade
1 dl hackad persilja

Fräs vitlök i olja till den blir ljusbrun. Lägg i spenaten, rör om så den inte bränns.
Lägg i resten av ingredienserna och låt koka till potatisen är mjuk.

Gör under tiden köttbullarna:

500 g köttfärs
1 hackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
0,5 dl kikärtsmjöl
2 msk finhackad koriander eller persilja
0,5 tsk spiskummin
1 tsk garam masala
0,5 tsk paprikapulver
2 tsk mald koriander
svartpeppar och salt

Fräs lök och vitlök i matoljan tills de är ljusbruna. Blanda noga med kryddorna och kikärtsmjölet. Rör ihop med köttfärsen till en ganska fast smet. Forma och stek köttbullar.

Lägg köttbullarna i curryn, servera med naan.

Bilden ser mindre smaklig ut än det var. Har ju en skitkamera!




Min variant av Naan:
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
1 ägg
0,5 dl grekisk yoghurt
1 msk matolja
0,5 tsk salt
1 tsk strösocker
0,5 tsk bakpulver
lite olja till gräddning

Knåda degen noga tills den är smidig och inte kladdar, låt vila 20 minuter. Kavla ut tunna kakor som steks i stekpanna. Pannan måste vara het annars blir brödet hårt. Lägg i folie för att hålla mjuka.

Kommentera

Publiceras ej
Matbloggstoppen