Recept hittat på tasteline.se (något modifierat)
Smält margarin och choklad på LÅG effekt i micron eller i vattenbad på spisen.
Rör ihop allt. Klutta i bullformar, grädda i 175 grader cirka 10 minuter.
Än så länge har jag bara smakar smeten, men den var smarrig som fan!
Väldigt sdålig bild, med lite grädde och jordgubbsströssel på

Uppdatering:
Istället för att smälta smör och choklad, så gjorde jag som chokladbollar med rumsvarmt margarin och hackad blockchoklad. Jag lade till en matsked kakao och en tesked vaniljsocker.
Rullade bollar som jag plattade till lite och gräddade lika.
Ännu godare!!!
125 gram | Blockchoklad krossad | |
150 gram |
margarin | |
1dl | farinsocker | |
0,5 dl | socker | |
1 tsk | bakpulver | |
1 st | ägg | |
1 dl | vetemjöl | |
3 dl | havregryn |
Smält margarin och choklad på LÅG effekt i micron eller i vattenbad på spisen.
Rör ihop allt. Klutta i bullformar, grädda i 175 grader cirka 10 minuter.
Än så länge har jag bara smakar smeten, men den var smarrig som fan!
Väldigt sdålig bild, med lite grädde och jordgubbsströssel på

Uppdatering:
Istället för att smälta smör och choklad, så gjorde jag som chokladbollar med rumsvarmt margarin och hackad blockchoklad. Jag lade till en matsked kakao och en tesked vaniljsocker.
Rullade bollar som jag plattade till lite och gräddade lika.
Ännu godare!!!

Kommentera