En politiskt korrekt fisk ;-) både när det gäller miljö och HBT.

Det här receptet har jag helt hittat på själv, och vet inte än hur det smakar. Jag har utgått från det jag hade hemma.
1 hel regnbåge, heter det öring eller lax?? med skinn och huvud och allt.
1 citron i skivor
2 tomater i klyftor
1 stor gul lök i klyftor
1 liten selleri
dill
persilja
ströbröd
salt
citronpeppar
Gnid in fisken utan och innan i kryddorna, lägg citronskivorna i buken. Ströbröd ovanpå och några klickar smör.
Lägg i ugnsfast form med lök, tomat och selleri runt om.
Baka i ugnen, 200 grader, i 30-40 minuter. Fisken är klar när köttet lossnar från benen och inte längre är genomskinligt. Ös hela tiden. Jag lade till en handfull gröna ärtor bara för den härliga färgens skull.
Till detta blir det lyxmos.
Nu har jag smakat, och det blev riktigt jävla gott!! Om jag får säga det själv.

Det här receptet har jag helt hittat på själv, och vet inte än hur det smakar. Jag har utgått från det jag hade hemma.
1 hel regnbåge, heter det öring eller lax?? med skinn och huvud och allt.
1 citron i skivor
2 tomater i klyftor
1 stor gul lök i klyftor
1 liten selleri
dill
persilja
ströbröd
salt
citronpeppar
Gnid in fisken utan och innan i kryddorna, lägg citronskivorna i buken. Ströbröd ovanpå och några klickar smör.
Lägg i ugnsfast form med lök, tomat och selleri runt om.
Baka i ugnen, 200 grader, i 30-40 minuter. Fisken är klar när köttet lossnar från benen och inte längre är genomskinligt. Ös hela tiden. Jag lade till en handfull gröna ärtor bara för den härliga färgens skull.
Till detta blir det lyxmos.
Nu har jag smakat, och det blev riktigt jävla gott!! Om jag får säga det själv.
Kommentera