En av Tords favoriträtter, och min också.
Ett recept som har stått sig utan några större förändringar. Idag lade jag till tabasco och persilja.
Ingredienser:
1 grillad kyckling, eller kycklingfilé som man steker funkar också.
3 dl Ris, jag väljer basmati
3 dl Grädde som går att vispa. Hade tänkt ha den magra varianten, men det blev fel, så det blev vispgrädde.
2-3 msk Chilisås
Tabasco
2 bananer
Jordnötter, jag väljer alltid torrostade
1 paket Bacon
Persilja
Salt
Peppar
Först kokar jag riset, väljer man ett klibbigt ris, ska man skölja det noga.
3 dl till 7 dl vatten. Koka upp och sänk värmen till ettan. Låt koka 15-20 minuter.
Idag gjorde jag den lata varianten med köpt grillad kyckling.
Rensa den noga, och skär i bitar.
Lägg riset i botten på en ungsfast form och kycklingen ovanpå.

Skär bacon i småbitar och knaperstek.
Låt rinna av på hushållspapper. Känns lite fånigt med tanke på vispgrädden, men men, blir mindre flottigt.

Skär bananerna i skivor och lägg på kycklingen.
Vispa grädden och blanda i chilisås, tabasco, persilja, smaka av med salt och peppar.

Bred över kyckling och banan.
"Sprinkla" jordnötter och bacon på toppen.

200 grader, tills den blir lite simmig och fått färg, cirka en halvtimme.
Tyvärr garanterad dumpingvarning!

Till efterrätt blir det Tiramisu och Latte
Jättelätt, tog ett par i kyldisken på Willys. Njut! :-)

Ett recept som har stått sig utan några större förändringar. Idag lade jag till tabasco och persilja.
Ingredienser:
1 grillad kyckling, eller kycklingfilé som man steker funkar också.
3 dl Ris, jag väljer basmati
3 dl Grädde som går att vispa. Hade tänkt ha den magra varianten, men det blev fel, så det blev vispgrädde.
2-3 msk Chilisås
Tabasco
2 bananer
Jordnötter, jag väljer alltid torrostade
1 paket Bacon
Persilja
Salt
Peppar
Först kokar jag riset, väljer man ett klibbigt ris, ska man skölja det noga.
3 dl till 7 dl vatten. Koka upp och sänk värmen till ettan. Låt koka 15-20 minuter.
Idag gjorde jag den lata varianten med köpt grillad kyckling.
Rensa den noga, och skär i bitar.
Lägg riset i botten på en ungsfast form och kycklingen ovanpå.

Skär bacon i småbitar och knaperstek.
Låt rinna av på hushållspapper. Känns lite fånigt med tanke på vispgrädden, men men, blir mindre flottigt.

Skär bananerna i skivor och lägg på kycklingen.
Vispa grädden och blanda i chilisås, tabasco, persilja, smaka av med salt och peppar.

Bred över kyckling och banan.
"Sprinkla" jordnötter och bacon på toppen.

200 grader, tills den blir lite simmig och fått färg, cirka en halvtimme.
Tyvärr garanterad dumpingvarning!

Till efterrätt blir det Tiramisu och Latte
Jättelätt, tog ett par i kyldisken på Willys. Njut! :-)

Kommentera